Header versnellingsbak Newo

AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK SPOELEN/FLUSHEN

Heeft u last van slecht schakelgedrag, bonken, slippen of een schommelend motortoerental? Dit zijn bekende problemen die verholpen kunnen worden door onze vakkundige manier van automaat Spoelen/Flushen. Let wel op, wij kunnen vooraf niet garanderen dat de aanwezige problemen verholpen worden met spoelen/flushen. Is er een onderdeel versleten of defect dan zal dit eerst vervangen moeten worden. Mede daarom raden wij aan om elke 100.000 km uw automatische versnellingsbak te laten spoelen/flushen. Dus preventief voordat er problemen ontstaan.

Het trekken van een aanhanger/caravan of vlot rijgedrag, het zijn situaties waar de versnellingsbak extra slijtage door oploopt. Deze extra slijtage heeft een negatieve invloed op de smering en daarmee ook het schakelen van de versnellingsbak. Niet soepel weg rijden vanaf stilstand, ruw schakelen, slippen en pas hoog in toeren doorschakelen zijn veel gehoorde klachten. Dit komt doordat vuil deeltjes in de olie verstoppingen veroorzaken in het 'brein' van de automaat bak. In dit brein zitten vele regelventielen die olie stromen op gang brengen of juist afsluiten. Zodra deze regelventielen verstopt raken zullen er vrijwel direct schakel problemen ontstaan. 

HIER IS EEN OPLOSSING VOOR, NAMELIJK: HET SPOELEN/FLUSHEN VAN DE AUTOMAATBAK!

Tijdens het spoelen/flushen wordt er een reinigende toevoeging met de olie vermengd. Deze toevoeging is 100% veilig voor de versnellingsbak omdat deze bestaat uit zeer geconcentreerde bestanddelen van de automaatolie. De reiniger wordt circa 10 minuten door alle versnellingen gehaald. Doordat elke versnellingen wordt ingeschakeld terwijl de auto stil bereikt de reiniging alle delen. Daarna wordt de automaatolie via onze Kroon Powerflush machine afgepompt en het oliefilter vervangen. Zodra het filter vervangen is wordt met nieuwe automaatolie de oude, vervuilde, olie uit de versnellingsbak gepompt en direct aangevuld met schone olie. Dit proces is het daadwerkelijke Spoelen/Flushen.

Waarneer nodig wordt de calibratie van de automatische versnellingsbak opnieuw uitgevoerd. In alle gevallen zullen wij een proefrit maken met de auto. Tijdens deze proefrit zullen wij alle versnellingen inschakelen zodat de oliestromen allemaal gebruikt worden. Eventuele laatste luchtbellen worden daarmee afgevoerd. En een juiste werking wordt gecontroleerd.

Na het spoelen/flushen van de automaat zult u, zelfs als u vooraf nog geen problemen ondervond en de verrichting puur uit voorzorg uit liet voeren, verschil merken. Soepel wegrijden vanaf stilstand, sneller en stiller schakelen, soepeler rijden. En zult u door het eerder schakelen ook minder brandstof verbruik ervaren.